• 1logopalkki.jpg
  • 2logopalkki.jpg
  • 3logopalkki.jpg

Lieksan seudun omaishoitajat ja läheiset ry.

Yhdistys on perustettu 24.2.1993. Yhdistys oli ensimmäisiä omaishoitajayhdistyksiä Suomessa. Yhdistys on rekisteröity 5.3.1998

Lieksan seudun omaishoitajat ja läheiset ry. (alunperin Vanhusten omaiset ja läheiset ry) perustavassa kokouksessa oli läsnä Kerttu Törnqvist (silloinen kansanedustajamme), Aila Pulkkinen, Helli Leinonen, Irja Suomi, Maija Vetola, Kirsi Nevalainen, Ida Kosonen, Kerttu Nevalainen, Tyyne Turpeinen. Kokouksessa oli myös mukana silloinen eduskunnan varapuhemies Saara-Maria Paakkinen.

Lieksan seudun omaishoitajat ja läheiset ry:n perustamisasiakirjan allekirjoittivat: Kerttu Nevalainen, Maija Vetola, Aila Pulkkinen, Toini Julkunen, Reino Vartiainen, Aira Partanen ja Seppo Pulkkinen.

Yhdistyksen tarkoituksena on toimia omaishoitajien sekä läheisten aseman parantamiseksi ja tukemiseksi sekä kehittää heidän tukitoimiaan toiminta alueellaan.

Yhdistys noudattaa yhdistyslain määräämiä säännöksiä.

Yhdistyksen päätösvaltaa käyttävät sen jäsenet yhdistyksen kokouksissa. Yhdistyksen asioita hoitaa yhdistyksen hallitus.

Varoja toiminnan tukemiseksi kerätään mm. myyjäisillä ja arpajaisilla.

Hallituksessa vuonna 2018 toimii:

Puheenjohtajana Paula Lehikoinen,puh. 040 838 3649

Helvi Timmer

Riitta Mikkonen, puh. 040 822 9114

jäseninä: Rauni Hakala, Irma Lahti, Ritva Lampila, Silja Nevalainen

varajäsenet: Kaisa Ilvonen ja Arja Ehrukainen

Yhdistyksessä on palkkatuella palkattu omaishoitaja avustaja, joka auttaa pienissä kodin pulmissa ja on hoitoapuna omaishoitajan asioinnin ajan. Tämä etu koskee vain yhdistyksen jäseniä.

Toimintaan toivotaan uusia omaishoitajia sekä vapaaehtoisia.

Vapaaehtoiset toimivat halutessaan avustajana tapahtumissa, ”kotimiehenä”, kaverina kävelylenkillä, sanomalehden tai kirjan lukijana.

He voivat myös omien taitojensa tai harrastustensa kautta järjestää yhdessä OmaisOiva hankkeen kanssa erilaisia toimintoja tai tapahtumia.

free joomla templatesjoomla templates

Sosiaali- ja terveysministeriö tukee Veikkauksen tuotoilla -merkki